המנות המפתיעות עם ענבים

המנות המפתיעות עם ענבים

Your ads will be inserted here by

Easy Plugin for AdSense.

Please go to the plugin admin page to
Paste your ad code OR
Suppress this ad slot.

עונת הקיץ החלה רשמית ולא משנה אם אתם אוהבים או שונאים את החום הישראלי המוכר, אתם בוודאי מאושרים משובם של הענבים אל חיינו. פרי הקיץ האהוב בעל המרקם המתפצפץ, מספק לנו טעם אהוב עם רמיזה עדינה של חמיצות. הענבים מגיעים בשלל גדלים, צבעים וצורות, כמו פצצות ריענון קטנות באמצע הימים החמים שלקראתנו. מעבר להיותם פרי מרענן וטעים, לענבים יש גם שלל סגולות בריאותיות שיזינו את גופכם, כאשר ניתן לשלב אותם במגוון מתכונים מפתיעים.

ענבים הם יותר מרק נשנוש בריא

בנוסף על כך שיש בענבים קלוריות לא רבות, הם עשירים בוויטמין C, לצד ויטמינים מקבוצת B. ענבים עשירים גם בפלאבונאידים, שהם למעשה הרכיב שבגללו לענבים יש את הגוונים הייחודיים שלהם ויתרונותיהם הבריאותיים. הרכיב הזה מסייע לגוף האדם להתגונן מפני התפתחות של מחלות כמו טרשת עורקים, קטרקט ואפילו סוגים מסוימים של סרטן. בנוסף לכל הסגולות הללו, ענבים אפילו יכולים לסייע לגוף להאט את תהליך ההזדקנות.
לא מדובר בכישוף או קסם, כל מה שצריך זה את הפרי הנהדר הזה שהטבע מספק לנו. ענבים יכולים לשמש תחליף בריא לחטיפים, כאשר אנחנו חשים צורך בנשנוש קל. מבחינת ענבים וקלוריות, ולמרות שרבים סבורים שענבים קלוריות והשמנה הן מילים נרדפות, 100 גרם של ענבים יכילו כ-60 קלוריות בלבד. זו סיבה מעולה נוספת להכניס יותר ענבים לתפריט היומי שלכם בעונת הקיץ ובכלל, לא רק בתור נשנוש. ניתן להוסיף ענבים לסלט פירות עשיר וטעים, או לשלב אותם במנות שיהיו אפילו מורכבות יותר.

ענבים

מתכונים עם ענבים

 

רובנו נהנים לאכול את הענבים העסיסיים ישר מהמקרר, אבל אם נעזר במעט סבלנות ונשלב אותם בסלט, או אפילו בתבשילים או מאפים, נגלה שיש להם הרבה מה להציע מעבר למה שהכרנו. ענבים ירוקים בהירים, ניתן להוסיף למאכלים בעלי טעם עדין שאינם עוברים בישול ארוך וממושך, או שאפילו לא עוברים בישול כלל כמו סלטים, קרפאצ'יו וסביצ'ה. ענבים אדומים יצבעו את המנות שתשלבו אותם בהן באדום, כפי שיין עושה. את סוגי הענבים בעלי הקליפה העבה מומלץ להגיש טריים ולא לבשל, כיוון שהבישול גורם לתוכן הענב להצטמק והקליפה נשארת דומיננטית.
ענבי היין וענבי המוסקט משתלבים מעולה בתבשילים שהרוטב שלהם מכיל גם כן יין, כמו קדירת עוף, כבד עוף או ביף בורגיניון ברוטב יין. ניתן גם לצלות ענבים ולהשתמש בתוצר כתחליף לצימוקים שתשלבו במתכונים שונים. מומלץ לצלות ענבים במשך כ-10 דקות בחום של כ-180 מעלות. ענבים אדומים, בדגש על ענבי מוסקט, יקבלו טעם עשיר יותר במידה ותקפיאו אותם. מומלץ להגיש ענבים קפואים בתור קינוח, כפי שהאיטלקים נוהגים לעשות.
מעבר להמלצות שנרשמו כאן, תוכלו לשלב ענבים במנות שאתם מכינים בכל צורה שתמצאו לנכון. הדמיון הוא הגבול והטעם הוא עשיר, כאשר ענבים הם פתרון בריא ועסיסי שניתן לגוון באמצעותו את המנות שאתם מכינים בעונת הקיץ.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן