קוליק תינוקות- עד כמה מזון התינוקות משפיע?

קוליק תינוקות- עד כמה מזון התינוקות משפיע?

Your ads will be inserted here by

Easy Plugin for AdSense.

Please go to the plugin admin page to
Paste your ad code OR
Suppress this ad slot.

אחת מן התופעות מחמירות הלב שאמהות חדשות נתקלות בהן כאשר התינוק מגיע לשבוע השני בחייו, היא תופעת הגזים. הסיבה לגזים אצל תינוקות, או קוליק תינוקות בשם המקצועי- רפואי אינה ידועה אך אין ספק כי מדובר בתקופה של 4-5 שבועות בהן התינוק סובל כאבי בטן חזקים. הסימנים לקוליק הם התקפי בכי ממושכים עם אגרופים קפוצים ולעיתים ברכיים מקופלות כלפי הבטן, המגיעים בהתקפים קבועים: לרוב בשעות הערב או אחה"צ.

לעיתים הכאב יכול להיות קשור גם למערכת העיכול

אומנם, אין הדבר מוכח במאה אחוז, אך הקוליק מעיד על התפתחותה של מערכת העיכול ויכול להיות מושפע גם מן התזונה הניתנת לתינוק. כעיקרון, הוכח כי לרוב תינוקות יונקים, סובלים פחות מתופעת כאבי הקוליק לעומת תינוקות הניזונים מתמ"ל. הסיבה נעוצה בכך, שחלב אם באופן טבעי מותאם בצורה מושלמת לאופן העיכול של התינוק הרך לעומת האבקות שרק מנסות לחקות חלב אם באמצעות מרכיבים טבעיים ולא טבעיים שונים המוכנסים אליהן. אז מה עושים? ראשית כל, עדיף להתחיל מתזונה טבעית עד כמה שניתן לתינוק- כלומר ללכת על הנקה. אם הילד מתקשה לינוק, מסרב לינוק או שאת מתקשה בייצור חלב, מומלץ לשלב בתזונה גם תמ"ל. אם מיד לאחר האכילה התינוק נתקף כאבים, מומלץ לעקוב אחרי הישנות הכאבים ולעקוב אחר תגובות התינוק. יתכן כי התינוק רגיש לחלב או שאוכל יותר מדי בבת אחת ואז יש למנן את הכמות בכל ארוחה או לשקול מול רופא להחליף לאבקה המיועדת לרגישים לחלב.

זכרו לחשוף את התינוק לסוגי מזון נרחבים ככל שניתן

הטרנד ההולך ומתפשט לכיוון טבעונות כיום, מחלחל גם לעולם האמהות, ורבות מעדיפות לתת לתינוק מראש אבקות המבוססות על סויה או תחליף חלב צמחי עפ"נ תחליף המבוסס על חלב פרה. תזונה כזו עלולה להיות בעייתית שכן קיבתו של התינוק אינה מפותחת דיה כדי לעכל משהו ע"ב צמחי הדורשת פעולה מורכבת יותר לעיכול. ומכאן, שמזון שקיבת התינוק אינה מורגלת אליו עלול להחמיר את כאבי הבטן. לכן, אם החלטת לעבור לתזונה כזו, מומלץ להוועץ ברופא לגבי כיצד לעשות זאת נכון. הבעיה העיקרית בתזונת תינוקות, היא שמערכת העיכול והעדפת והטעם של הוולד מתפתחים לפי הטעמים והמרקמים אליהם נחשף התינוק. לכן עדיף שלא להרגיל את התינוק לסוג מזון אחד ויחיד ולחשוף אותו, כאשר הגיל ומערכת העיכול מתאימים לכך, לסוגי מזון שונים. אם החלטת ביחד עם רופאך, בשלב מוקדם יותר לעבור לתמ"ל על בסיס צמחי, מומלץ להרגיל את התינוק בהדרגה תוך שילוב לסירוגין של התמ"ל הצמחי וזה המבוסס על חלב הפרה.

ובכל זאת מה עושים כאשר התקף הכאב מגיע?

לעיתים, לא משנה כמה תקפידו מבחינת התזונה של התינוק, עדיין התקפי הקוליק יגיעו למסכן. אז מה עושים בזמן ההתקפים הללו? וכיצד מקלים על התינוק? ראשית כל חשוב לקחת את התינוק בידייים ולהשעין אותו עליכם. שנית לטפו את גבו ונסו להרגיע אותו ולנסוח בו כמה שיותר חום ואהבה. ככל שהתינוק ירגיש רגוע יותר, הוא יבכה פחות וכך יבלע פחות אוויר, דבר שירגיע קצת את הכאב. עוד דבר שיכול לעזור בהתמודדות עם כאבי התינוק היא לעסותו- בכפות הרגליים, בבטן עצמה, ניתן לקרב ולהרחיק את הברכיים לבטן כדי ליצור תנועתיות קלה בבטן, הצעה אחרת היא לשים אותו באמבט נעים. לעיתים סביבת המים הבטוחה והנינוחה מסייעת בהרגעת התינוק. ולבסוף, מה שהכי חשוב הוא להתעזר בהרבה סבלנות!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן