Your ads will be inserted here by
Easy Plugin for AdSense.
Please go to the plugin admin page to
Paste your ad code OR
Suppress this ad slot.
אפשר להאריך את חיי המזון שבמקרר שלכם
כאשר מכינים תבשיל, אין דבר יותר מעצבן מאשר לראות אותו מתקלקל תוך כמה ימים מבלי שסיימנו אותו. ואמנם, אין תמיד סיבה שהדבר הזה יקרה. למעשה, הארכת חיי המוצרים שבמקרר אינה משימה מסובכת במיוחד ואינה דורשת זמן רב. מה שכן כדאי להבין הוא שכל תורת הארכת החיים של מזון במקרר מבוססת על העיקרון הפשוט בביולוגיה שאומר שחיים לא נוצרים יש מאין. משמע, הדברים שגורמים לקלקול המזון שלנו, כמו עובש וחיידקים, הם יצורים חיים והם נמצאים מסביבנו כל הזמן. מניעה של כניסתם למזון שלנו ושל שגשוגם היא זו שתמנע את התקלקלות המזון במהרה. עם זאת, סופו של כמעט כל פריט מזון במקרר הוא להתקלקל – לכן מה שנותר לנו לעשות הוא להאריך את חיי המזון.
טיפים להארכת חייהם של תבשילים במקרר
יש כמה דברים שכדאי לעשות על מנת שהתבשילים שלכם יחזיקו מעמד לזמן ארוך:
• כסו את התבשיל מיד לאחר הכנתו – טעות נפוצה של רוב האנשים היא להשאיר התבשיל פתוח לאוויר לאחר הכנתו. לרוב משאירים אותו פתוח על מנת שיהיה נוח להגיש אותו לשולחן, או על מנת שיתקרר. זוהי טעות שכן חלקיקי עובש וחיידקים קטנטנים שנמצאים באוויר יכולים לנחות באין מפריע על מזון שאינו מכוסה. כך, המזון מתקלקל הרבה יותר מהר ממזון שכוסה. אם אתם מגישים את התבשיל, הגישו אותו בכמויות קטנות מהסיר המרכזי ודאגו שסיר זה יהיה מכוסה. בנוסף, כאשר אתם מכניסים מזון למקרר, חשוב שתדאגו שהוא יהיה מכוסה כל הזמן – אפילו ניילון נצמד או נייר כסף יספיקו.
• קירור מהיר – קיים מיתוס ידוע שאומר שהכנסת אוכל חם למקרר פוגעת במקרר או באוכל. ניתן לשלול את המיתוס הזה מכל וכל לאחר בדיקות רבות שנעשו לגביו. המקררים המודרניים יודעים לזהות שינויי טמפרטורה, לכן אחרי הכנסת אוכל חם הם פשוט יעבדו לכמה דקות בעוצמה חזקה יותר שלא תשפיע על כיסכם או על פעולת המקרר העתידית. כיוון שהגורמים המזיקים הגורמים להתקלקלות מזון משגשגים בצורה ירודה בקור וכיוון שאין כל פגיעה במזון או במקרר, מומלץ להכניס את התבשילים למקרר במהרה.
• אחסון של כל פריט מזון לבד – פריטי מזון שונים מתקלקלים בזמנים שונים. אחסון של פריטים שיוצרו בזמן שונה ביחד עלולה לגרום להתקלקלות מהירה של כולם יחד. מסיבה זו, חשוב לשים כל תבשיל ופריט מזון בכלי נפרד.
בדקו אם המקרר עצמו עובד כראוי
לעתים המקרר עצמו לא עובד טוב כמו בעבר, דבר שעלול לגרום להתקלקלות מהירה של המזון. במקרים רבים, השנאי של המקרר הוא האחראי לבעיה. כדי לבדוק אם מדובר בשנאי או בחלקים אחרים, מומלץ להזמין טכנאי מקררים מוסמך אם אתם שמים לב לבעיה במקרר. הוא יבדוק את השנאי, הצינורות, הדלת ועוד ויוכל לטפל בבעיה.