• כתבות נבחרות
  • טיפים
  • מתכונים
  • מסעדות
  • המלצות הגולשים
  • צור קשר
  • כתבות נבחרות
  • טיפים
  • מתכונים
  • מסעדות
  • המלצות הגולשים
  • צור קשר
מתחם האוכל בישראל
איך מאריכים ימים של תבשילים במקרר?
ראשי » אוכל » איך מאריכים ימים של תבשילים במקרר?

איך מאריכים ימים של תבשילים במקרר?

19 בספטמבר 2016 9:26 אין תגובות admin

אפשר להאריך את חיי המזון שבמקרר שלכם

כאשר מכינים תבשיל, אין דבר יותר מעצבן מאשר לראות אותו מתקלקל תוך כמה ימים מבלי שסיימנו אותו. ואמנם, אין תמיד סיבה שהדבר הזה יקרה. למעשה, הארכת חיי המוצרים שבמקרר אינה משימה מסובכת במיוחד ואינה דורשת זמן רב. מה שכן כדאי להבין הוא שכל תורת הארכת החיים של מזון במקרר מבוססת על העיקרון הפשוט בביולוגיה שאומר שחיים לא נוצרים יש מאין. משמע, הדברים שגורמים לקלקול המזון שלנו, כמו עובש וחיידקים, הם יצורים חיים והם נמצאים מסביבנו כל הזמן. מניעה של כניסתם למזון שלנו ושל שגשוגם היא זו שתמנע את התקלקלות המזון במהרה. עם זאת, סופו של כמעט כל פריט מזון במקרר הוא להתקלקל – לכן מה שנותר לנו לעשות הוא להאריך את חיי המזון.

שנאים

טיפים להארכת חייהם של תבשילים במקרר



יש כמה דברים שכדאי לעשות על מנת שהתבשילים שלכם יחזיקו מעמד לזמן ארוך:

• כסו את התבשיל מיד לאחר הכנתו – טעות נפוצה של רוב האנשים היא להשאיר התבשיל פתוח לאוויר לאחר הכנתו. לרוב משאירים אותו פתוח על מנת שיהיה נוח להגיש אותו לשולחן, או על מנת שיתקרר. זוהי טעות שכן חלקיקי עובש וחיידקים קטנטנים שנמצאים באוויר יכולים לנחות באין מפריע על מזון שאינו מכוסה. כך, המזון מתקלקל הרבה יותר מהר ממזון שכוסה. אם אתם מגישים את התבשיל, הגישו אותו בכמויות קטנות מהסיר המרכזי ודאגו שסיר זה יהיה מכוסה. בנוסף, כאשר אתם מכניסים מזון למקרר, חשוב שתדאגו שהוא יהיה מכוסה כל הזמן – אפילו ניילון נצמד או נייר כסף יספיקו.
• קירור מהיר – קיים מיתוס ידוע שאומר שהכנסת אוכל חם למקרר פוגעת במקרר או באוכל. ניתן לשלול את המיתוס הזה מכל וכל לאחר בדיקות רבות שנעשו לגביו. המקררים המודרניים יודעים לזהות שינויי טמפרטורה, לכן אחרי הכנסת אוכל חם הם פשוט יעבדו לכמה דקות בעוצמה חזקה יותר שלא תשפיע על כיסכם או על פעולת המקרר העתידית. כיוון שהגורמים המזיקים הגורמים להתקלקלות מזון משגשגים בצורה ירודה בקור וכיוון שאין כל פגיעה במזון או במקרר, מומלץ להכניס את התבשילים למקרר במהרה.
• אחסון של כל פריט מזון לבד – פריטי מזון שונים מתקלקלים בזמנים שונים. אחסון של פריטים שיוצרו בזמן שונה ביחד עלולה לגרום להתקלקלות מהירה של כולם יחד. מסיבה זו, חשוב לשים כל תבשיל ופריט מזון בכלי נפרד.

בדקו אם המקרר עצמו עובד כראוי

לעתים המקרר עצמו לא עובד טוב כמו בעבר, דבר שעלול לגרום להתקלקלות מהירה של המזון. במקרים רבים, השנאי של המקרר הוא האחראי לבעיה. כדי לבדוק אם מדובר בשנאי או בחלקים אחרים, מומלץ להזמין טכנאי מקררים מוסמך אם אתם שמים לב לבעיה במקרר. הוא יבדוק את השנאי, הצינורות, הדלת ועוד ויוכל לטפל בבעיה.

פורסם ב: אוכל, טיפים, כללי תגיות: שנאי, שנאים
« הקודם
הבא »

אודות


להציג את כל הפוסטים של admin

השארת תגובה

ביטול

פוסטים אחרונים
  • יקבים בצפון – פעילות נהדרת במהלך הנופש בצפון
  • כיצד מזונות מזוקקים מזיקים לבריאות
  • אפשרויות הכנת מחמצת
  • אפשרויות בישול דג טונה
  • יבוא של אוכל תאילנדי אמיתי
  • איך מטפלים בהתמכרות לאלכוהול
  • 5 מסעדות בשר מומלצות בחיפה
  • המנות המפתיעות עם ענבים
  • למה כדאי להזמין גרילמן לאירוע?
  • כך תתאימו גדרות למסעדות רחוב
ארכיון
  • יוני 2022
  • ספטמבר 2021
  • אוגוסט 2021
  • יוני 2021
  • מאי 2020
  • אוגוסט 2019
  • מאי 2019
  • מרץ 2018
  • פברואר 2018
  • דצמבר 2017
  • אוקטובר 2017
  • ספטמבר 2017
  • אוגוסט 2017
  • מאי 2017
  • אפריל 2017
  • מרץ 2017
  • פברואר 2017
  • נובמבר 2016
  • אוקטובר 2016
  • ספטמבר 2016
  • אוגוסט 2016
  • מרץ 2016
  • נובמבר 2015
  • דצמבר 2014
  • אוקטובר 2014
  • ספטמבר 2014
  • אוגוסט 2014
  • יוני 2014
  • מאי 2014
  • אפריל 2014
  • אוגוסט 2013
  • מאי 2013
Theme by Pojo.me - WordPress Themes
We WordPress
גלילה לראש העמוד
דלג לתוכן
פתח סרגל נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסט
  • הקטן טקסט
  • גווני אפור
  • ניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכה
  • רקע בהיר
  • הדגשת קישורים
  • פונט קריא
  • איפוס