אפשרויות בישול דג טונה

אפשרויות בישול דג טונה

Your ads will be inserted here by

Easy Plugin for AdSense.

Please go to the plugin admin page to
Paste your ad code OR
Suppress this ad slot.

כולנו מכירים את קופסאות השימורים של הטונה, שקיימות ממש בכל בית (לפחות כמעט). אין יותר פשוט מאשר לפתוח קופסה, להכין סנדוויץ' או להוסיף לסלט ירקות או לסלט ביצים עם מיונז או שמן זית. אבל למעשה ניתן להכין תבשילים נוספים מהדג הזה, הן באמצעות בישול, הן באמצעות אפיה והן באמצעות אידוי.

בישול מהיר במיקרוגל

אם מתחשק לכם לאכול טוב אבל בלי לעביר זמן רב בהכנת תבשילים מסובכים, קבלו רעיון מעולה. אפשרות טובה מאוד של בישול דג טונה תעשה שימוש במיקרוגל. תבשיל מעולה שלא צריכים בשבילו להניח סיר על האש מבוסס על נתחי טונה עסיסיים ועל שילוב עם ירקות, כפי שאתם אוהבים. תחילה, יש להכין את הירקות. לצורך כך ניתן לבשל אותם בסיר, להקפיץ על מחבת עם מעט שמן או לבשל במיקרוגל (השתמשו בתוכנית הבישול). כאשר הירקות התרככו דיים, הוסיפו את נתחי הדג. כעת, בשלו את הכל יחד במיקרוגל, בתוספת תבלינים שאתם אוהבים.

טונה מבושלת, עסיסית בתנור

דרך בישול נוספת נעשית לא בתוך מיקרוגל, אלא בישול בתנור בפטנט מיוחד. ניתן להשתמש בנתחי טונה גדולים, עדיף בפילה. תחילה, יש לתבל את נתחי הדג בתבלינים המועדפים עליכם. ניתן בהחלט להסתפק במלח ובפלפל. את נתחי הדג יש לעטוף בשקית קוקי. וודאו כי הנתחים מרופדים עם מעט שמן, עדיף שמן זית מאיכות טובה. כמו כן, מומלץ לעטוף את הדג בעשבי תיבול שאתם מעדיפים. ניתן, אם רוצים להוסיף גם שום טרי או מקופסא. משאירים למשך שעה או שעתיים על מנת שהדג יספוג את הטעמים ואת התבלינים. לאחר מכן יש להניח את שקיות הקוקי בתוך סיר עם מים חמימים (לא רותחים) לחצי שעה ולאחר מכן – לתנור. משך הבישול בתנור תלוי בכם, עד כמה אתם מעדיפים דג בסגנון נא או מבושל הייטב.

טונה צרובה עם עשבי תיבול

נתחים טובים של טונה ניתן להכין גם על ידי צריבה נפלאה, במחבת פסים או על הגריל. שימו לב שלא לחמם יותר מדי, על מנת שלא לשרוף את הדג. צריבה קלה משדרגת את הטעם ואפשר לשדרג אותו עוד יותר, על ידי תיבול עדין או מעט עשבי תיבול. מומלץ להשתמש בשמן זית מעולה אך ניתן להשתמש במקום זאת, בחמאה.

טריקים לבישול טונה שתמיד עובדים

אם משתמשים בנתחים גדולים של טונה, ניתן לבשל אותם בסיר רגיל או להשתמש בסיר לחץ. ניתן להכין קציצות נפלאות, על בסיס נתחים מקופסאות שימורים. את הדג מערבבים עם ביצה, עם תבלינים ופירורי לחם. מהעיסה מכינים קציצות או קבב ומכניסים לתנור. מספר דקות והקציצות מוכנות. ככלל, לא כדאי להשתמש בבישול טונה ביותר מדי תבלינים. לא צריך שהם ישתלטו מדי על הטעם אלא רק ישדרגו במינון הנכון, את הטעם.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן