Your ads will be inserted here by
Easy Plugin for AdSense.
Please go to the plugin admin page to
Paste your ad code OR
Suppress this ad slot.
אין סיבה להשקיע יותר מחצי שעת עבודה בהכנת פיצה כשרה לפסח. המתכון הבא יסביר לכם מה המצרכים החשובים, איך שומרים על כשרות ובאיזה אופן כדאי להגיש את המאפה לחברים, אורחים או בני משפחה.
הביקוש למתכונים כשרים לפסח נובע בין היתר מהעובדה שמדובר על חג ארוך שבו הילדים נמצאים בבית. בחול המועד פסח אפשר לפנק את הילדים עם מנות כשרות ולשמור על הטעם האותנטי.
פיצה כשרה לפסח דורשת חצי שעה עבודה בלבד. זמן ההכנה בפועל הוא 45 דקות, אך רמת הקושי נמוכה והכשרות היא פרווה. מכאן שניתן לשלב את המתכון הזה כקינוח בארוחת החג או לשמור אותו לארוחת ערב בחול המועד.
המצרכים
אלו המצרכים שמהווים את הבסיס של המתכון ומתאימים ל-6 סועדים:
• 1.5 כוסות קמח תפוחי אדמה
• כוס קמח מצה
• שקית אבקת אפייה כשל"פ
• שליש כף סודה לשתייה
• כפית מלח
• 2 כפות שמן זית מובחר
• 1 ביצה
• 2 וחצי כוסות מים רותחים
עבור הכיסוי של הפיצה תצטרכו רסק עגבניות. אפשר לקנות רוטב מוכן בסופר, או להכין אותו באופן עצמאי. הכנה עצמאית של הרוטב מומלצת עבור אניני טעם. לצד הרוטב והגבינה הצהובה תוכלו להשתמש בתוספות כמו תירס, פטריות, זיתים, אנשובי, טונה או כל דבר אחר. גם כאן הדגש צריך להיות על שימוש בתוספות טריות. התוספות חשובות לטעם הסופי לא פחות מאשר רוטב העגבניות או הגבינה.
אופן הכנה
על מנת להכין בפועל את המנה תצטרכו לשמור על השלבים הבאים:
Your ads will be inserted here by
Easy Plugin for AdSense.
Please go to the plugin admin page to
Paste your ad code OR
Suppress this ad slot.
א. ערבוב החומרים – בשלב הראשון מכניסים לתוך הקערה את כל החומרים היבשים. הכנסת החומרים היבשים לתוך הקערה מיועדת להקל עליכם במהלך הערבוב של החומרים. מערבבים היטב ומוסיפים את השמן, הביצה והמים. ממשיכים לערבב עד קבלת תערובת אחידה.
ב. משטח עבודה – לאחר הערבוב של החומרים עוברים למשטח העבודה ומקמחים אותו. קימוח משטח העבודה מקמח תפוחי אדמה ישיג את המטרה וימנע מצב שבו התחתית של הפיצה תידבק למגש.
ג. רוטב ותוספות – בשלב השלישי מורחים את רוטב העגבניות הקנוי או המוכן ומפזרים את התוספות. זה השלב שבו תוכלו לבחור באיזה סוג של גבינה להשתמש וכמה תוספות לשלב. פיזור התוספות חשוב גם לטעם הסופי של המנה וגם לשביעות הרצון של האורחים או בני המשפחה. נסו לפזר את התוספות בצורה עדינה כדי שלא יחרגו מהמשטח.
ד. אפייה – בשלב האחרון מכניסים את המאפה לתנור בחום בינוני עד שהוא משחים. חשוב להוציא את המאפה בזמן כדי שלא יישרף. את הפיצה מגישים עם רוטב עגבניות, אורגנו ושום.
לסיכום, שמירה על כשרות בפסח היא משימה קלה מכפי שנהוג לחשוב. יש כיום מגוון רחב של מתכונים שנותנים מענה עבור ציבור שומרי המסורת, כמו גם אופציות לשלב מנות מיוחדות בארוחת החג.
באדיבות פרגו – סניף פיצה בתל אביב