מתכונים לקינוחים מתוקים

מתכונים לקינוחים מתוקים

Your ads will be inserted here by

Easy Plugin for AdSense.

Please go to the plugin admin page to
Paste your ad code OR
Suppress this ad slot.

קינוח הוא הדרך הטובה ביותר לסיים את הארוחה. לקינוח יש תפקיד פונקציונאלי ובאמצעותו ניתן להחזיר לגוף סוכר ואנרגיה. בנוסף, היום יש מגוון רחב של קינוחים המבוססים על חומרי גלם מיוחדים.

מתכונים לקינוחים  מתוקים

הנה לדוגמא מתכון לקינוח חלבי מסוג טירמיסו המתאים בעיקר לארוחות ערב:

עוגת טירמיסו

אחד הקינוחים המפורסמים בעולם מציע שילוב פשוט בין אינסטנט פודינג ווניל. למרות שהוא מגיע אלינו מאיטליה, כאן בישראל אפשר לתת לו ערך מוסף מקומי. זמן ההכנה של הקינוח עומד על יותר משלוש שעות, אך זמן העבודה בפועל הוא חצי שעה. מדובר על קינוח מתוק חלבי ברמת קושי נמוכה שאפשר גם להכין עם הילדים. התבנית המתאימה עבור הקינוח היא 20 על 30.

מרכיבים:

  • חצי כוס סוכר
  • 400 מ"ל שמנת מתוקה חלבית
  • 4 חלמונים
  • שקית אינסטנט פודינג בטעם וניל
  • תמצית וניל
  • 400 גרם גבינת מסקרפונה
  • כוס אספרסו
  • 2 כפות ליקר קפה
  • 300 גרם ביסקוויטים
  • קקאו, קוקוס או כל מרכיב אחר לקישוט

אופן הכנה:

1. הקצפה – בשלב הראשון מקציפים בתוך מיקסר גדול את כל החלמונים יחד עם הסוכר. המטרה היא להקציף עד קבלת תפיחה בהירה. ההקצפה נמשכת בערך 6 דקות. במקביל ובקערה נפרדת, יש להקציף את השמנת המתוקה, הפודינג ותמצית הוניל וזאת עד קבלת קצפת יציבה.

2. האחדה – בשלב השני מאחדים את התערובות על ידי קיפול. מקפלים את קציפת החלמונים והמסקרפונה עד שמתקבלת תערובת חלקה לחלוטין.

3. טבילה – זהו השלב המהנה של טבילות הביסקוויטים בתוך הקפה וסידורם בצורה אחידה על התבנית. לאחר מכן מורחים חצי מתערובת הגבינה על העוגיות ומוסיפים קומה שנייה.

4. צינון – בשלב האחרון מעבירים את הקינוח המתוק למקרר ולצינון של 12 שעות לפני ההגשה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן