Your ads will be inserted here by
Easy Plugin for AdSense.
Please go to the plugin admin page to
Paste your ad code OR
Suppress this ad slot.
כל עסק חייב להיות מוגן לתרחיש של שריפה וזהו חלק מהותי ביותר מרישוי עסקים. מבין כל העסקים, העסקים שמכילים מטבח תעשייתי חייבים להיות מוגנים בותר בגלל הסיכוי המוגבר לשריפה בגלל תהליכי בישול וצלייה. גם המסעדות צריכות להיות מוגנות וזה הזמן להבין איזה ציוד כיבוי אש צריך להיות בהן. הציוד המגוון אמור להגן על הנוכחים במקרים של שריפה כאשר הוא מתחלק לציוד שמיועד לגילוי האש וציוד שתפקידו לכבות את השריפה שפרצה.
שריפה במסעדה יכולה להיות קטלנית
גם מחוץ לשעות העומס של המסעדה וגם במסעדה שהיציאות ממנה יחסית גדולות ודי ברורות, ייתכן מאוד ששריפה תגרום ללא מעט אבידות. עובדים ולקוחות רבים נמצאים בכל רגע נתון ושריפה יכולה לפרוץ בסערה כאשר הסיכוי גדול הרבה יותר מעסקים אחרים, כאשר הלהבות מהבישולים או קצרים חשמליים מהכלי החשמל שיש במקום יכולים לגרום לניצוצות ולהתפרצות שריפה. אם נוסיף לכך את העובדה שיש לא מעט שומנים על הרצפה ובמערכת נידוף האוויר, נקבל מלכודת מוות שחייבת הגנה. אם האש תגיע למקומות דליקים, כמו למנדפים או לווילונות, היא תגדל למימדים גדולים במיוחד.
מטפים כיבוי אש לפי התקנים
מטפים קורש גילוי אש לכיבוי האש הם האמצעי הכי בסיסי כדי להילחם בשריפה שפורצת אך הם צריכים להיות לפי התקן הדרוש למסעדה, וזה נקבע לפי כמות האנשים שיהא יכולה להכיל. כחלק מרישוי עסקים חייב בעל המקום לבחון היטב עם יועץ אש שייצג אותו מול רשות הכיבוי וההצלה, כמה מטפי כיבוי אש הוא חייב להחזיק, היכן הם צריכים להיות, כל כמה זמן צריך לבדוק אותם וכמובן על איזה סוג מדובר. יש מטפי גז, יש מטפי אבקה ויש מטפי קצף והתקנים יכולים להשתנות בין מסעדה למסעדה.
מערכת גלאי עשן לתגובה מהירה
מעבר למטפים שנמצאים במקום חובה לכל מסעדה להתקין מערכת גילוי עשן שתתריע מתי פורצת שריפה. כמובן שהמערכת לא תתריע כשמדובר בעשן שמגיע מהבישולים השונים, הרי מדובר במערכת מתקדמת במיוחד שיכולה לעשות את ההבחנה החשובה הזו. מערכת גילוי אש יכולה להתריע למוקד הכיבוי וכמובן לבעל המסעדה אפילו כשהמסעדה לא פעילה, כאשר ייתכן שלא מדובר בשריפה מקרית כאשר גם במצבים כאלו בעל המסעדה וכוחות הכיבוי ישמחו לדעת.
תעשו כבוד לספרינקלרים
הספרינקלרים נראים קטנים וכאלו שלא יכולים להתיז מים בצורה מספקת, אך הם מאמצעי כיבוי האש הכי יעילים שיש. הספרינקלר אמנם קטן אך הוא מתיז מים בהיקף נרחב ועם פיזור נכון של ספרינקלרים בכל עבר ניתן לכבות שריפות די מהר. הספרינקלר לא יפעל סתם כך אלא רק כאשר ברור כי יש שריפה, כאשר רק אלו שנמצאים בקרבת השריפה יפעלו כדי לא לגרום סתם לנזק רב גם מהמים שיכולים לפגוע במכשירי חשמל שונים וליצור בעיות משניות. המים מותזים בלחץ גבוה וגם במידה והם לא יצליחו לכבות את השריפה, הם יתרמו בכך שימנעו את התפשטותה לשטח נוסף.
תפקידם של המנדפים
אנו מכירים את המנדפים מהמטבח עצמו, כאשר התפקיד שלהם הוא לשאוב את העשן שנוצר מהבישולים הרבים ולנווט אותו מחוץ למסעדה, אך גם במקרים של שריפה המנדפים נכנסים לפעולה ויוצרים סירקולציה שתציל את האנשים שנלכדו בתוך העשן. הבעיה היא שגם המנדפים הללו מכילים לא מעט שומנים ושמנים בתוכם, כאשר אלו יצאו מתוצרי הבישול, ולכן יש צורך להתקין בנוסף למערכות כיבוי האש הרגילות גם מערכת לכיבוי מנדפים, וזאת גם לפי התקן לרישוי עסקים. מערכת הכיבוי של המנדפים יכולה לנוע נזק הרבה יותר גדול למרות מהפעולה החשובה שהם מבצעים.