Your ads will be inserted here by
Easy Plugin for AdSense.
Please go to the plugin admin page to
Paste your ad code OR
Suppress this ad slot.
אספנו עבורכם את המתכונים היותר מסקרנים מבית היוצר של קרין גורן, שלמרות המראה המשובח שלהם אפשר להכין אותם בכל מטבח, בקלות מפתיעה
נהוג לחשוב כי אפייה היא לא לכל אחד. יש בה זהירות, ועדינות, והתייחסות למידות ולנפחים, והבנת תהליכים רבים שמעורבים בהם בצק, ושמרים וחומרים נוספים. וזה עוד לפני שהתחלנו לדבר על עניינים כמו זילוף, קישוט וצילחות ושאר מושגים מתחום הקונדיטוריה והקולינריה, שמפרידים ומפחידים אנשים רבים הרבה לפני שהם מתחילים לחשוב על להפעיל את המיקסר הישן. שלא לדבר על לאפות עוגה מבית היוצר של קונדיטורית מומחית כמו קרין גורן.
אבל ההתפתחויות הרבות של השנים האחרונות, אם במוצרים עצמם שהפכו יותר זמינים ויותר 'נעימים' כדי להקל על הצרכנים, אם במכשירים שקיימים בשוק או אם בחשיפה הרבה של הציבור לתכנים קולינריים, עושים גם עוגה וקינוחים שעל הנייר נשמעים כמו עבודה למקצוענים בלבד, קלים בצורה מפתיעה להכנה במטבח הביתי שלכם.
אז אספנו עבורכם שלושה מתכונים מיוחדים, שנראים כמו משהו שאפשר לשים על המדף של כל פטיסרי שנפתח ליד מקום מגוריכם, משהו קצת יותר מושקע ומעניין מעוגת השוקולד/סוכריות הרגילה ליום שישי, אבל גם משהו לא יחייב אתכם בידע רב מדי, או ניסיון של שעות במטבח. כל מה שצריך הוא מצרכים, והרבה רצון.
***********************************************
המתכון הראשון הוא גם ה'קשה' ביותר מבין השלושה: ממתקי שוקולד קטנים וממכרים. אחרי שהם ייצאו לכם כמו שצריך, כבר לא תפחדו מאף מתכון
המצרכים:
200 גרם שוקולד מריר
200 גרם שוקולד לבן
50 גרם חמאה
1 פחית חלב מרוכז (400 גרם)
1/2 כוס פיסטוקים קלופים וקלויים
תבנית ריבועית קטנה – 20 X 20 ס"מ
הוראות הכנה:
מפצלים בין שני סירים חצי מפחית החלב המרוכז וחצי מכמות החמאה, מחממים על אש נמוכה עד להמסה ומערבבים היטב (אפשר גם לחמם במיקרוגל למשך דקה, כל קערה בנפרד).
מוסיפים סיר אחד לקערת השוקולד המריר והשני לקערת השוקולד הלבן ומערבבים עד לקבלת עיסה סמיכה.
מעבירים את תערובת השוקולד המריר לתבנית ומורחים אותה כך שתכסה את כל תחתית התבנית. מפזרים מעל פיסטוקים ומשטחים מעל את תערובת השוקולד הלבן.
מעבירים למקפיא ל- 4 שעות, עד שהממתק מתקשה.
מוציאים מהתבנית (נעזרים בנייר האפייה) מניחים על קרש חיתוך ופורסים לריבועים קטנים (מחממים מעט את הסכין במים רותחים ומנגבים, לפי הצורך).
שומרים במקפיא ומגישים קפוא.
*************************************************
המתכון השני רק נראה כמו עוגת שוקולד רגילה, אבל היא מכילה הפתעה משובחת
המצרכים:
חבילת עוגת שוקולד חמה להכנה מהירה
4 כדורי פררו רושה
Your ads will be inserted here by
Easy Plugin for AdSense.
Please go to the plugin admin page to
Paste your ad code OR
Suppress this ad slot.
ספריי שמן
רוטב לקישוט:
חצי כוס שמנת מתוקה
100 גרם שוקולד מריר
לקישוט:
50 גרם שוקולד לבן מומס
להכנת העוגה:
מכינים את העוגה לפי ההוראות, מזלפים לכלי אפייה אישיים (מנייר או אלומיניום) משומנים בתרסיס שמן, מחביאים בכל עוגה כדור פררו רושה. אופים בחום של 180 מעלות למשך 10-12 דקות. מגישים מיד.
הכנת הרוטב:
בסיר קטן מחממים לסף רתיחה שמנת מתוקה. יוצקים על השוקולד ומערבבים עד שהוא נמס. מוזגים לצלחת, מקשטים בנקודות שוקולד לבן ובעזרת קיסם מערבלים קלות ליצירת קישוטים. שמים במרכז הצלחת את העוגה ומגישים.
***********************************************
המתכון השלישי הוא קל במיוחד, וטעים ביחס הפוך לגמרי: כדורי תמרים, טחינה וסילאן. ההכנה לוקחת דקות ספורות, הטעם הוא משהו שיחזיר אתכם שוב ושוב.
המצרכים:
לכדורים:
1 מיכל ממרח תמרים
1/2 כוס טחינה גולמית
1/4 כוס סילאן או דבש
2 כוסות שקדים ואגוזים לא קלויים, וקצוצים
לקישוט:
קוקוס
אגוזים קצוצים
שומשום
הוראות הכנה: צפים
מערבבים בקערה את ממרח תמרים, הטחינה והסילאן או הדבש. מוסיפים את האגוזים והשקדים ומערבבים ומגלגלים לכדורים. מגלגלים כל כדור בקערית עם אחד הקישוטים ומניחים במגש.
שומרים במקרר מספר שעות עד ההגשה.