מתכון לכרוב ממולא מושלם!

מתכון לכרוב ממולא מושלם!

Your ads will be inserted here by

Easy Plugin for AdSense.

Please go to the plugin admin page to
Paste your ad code OR
Suppress this ad slot.

כרוב ממולא, קליל וטעים שיחטף ישר מהסיר- אז זהירות

החומרים       כרוב ממולא

לכרוב:

כרוב שלם (עדיף כרוב קפוא שהופשר, אם לא לקחת כרוב להפריד את העלים ולשים במים רותחים כחצי שעה)

3/4 כוס אורז

500 גרם בשר טחון

כוס פטרוזיליה קצוצה דק

2 בייצים (אפשר גם 1)

3/4 כוס קמח מצה

שן שום מגורדת

בצל מגורד

חצי תפוא אדמה מגורד

כף "בהרט" או תבלין לקציצות,

כפית מלח

לרוטב:

3 שינים שום

5 עגבניות קלופות-  עושים חריץ בכל עגבניה ומשרים במים רותחים למשך 10 דקות, מוצאים ומקלפים את הקליפה בקלות רבה

Your ads will be inserted here by

Easy Plugin for AdSense.

Please go to the plugin admin page to
Paste your ad code OR
Suppress this ad slot.

גמבה אחת

כף רסק עגבניות,

מעט מים

מעט מלח, מעט סוכר (לפי הטעם)

הכנת הרוטב:

שמים בסיר רחב (אם אין אז לא נורא) שמן מוסיפים פפריקה, מיד מוסיפים את השום הקצוץ והגמבה ולאחר דקה מוסיפים חצי כוס מים,

לוקחים את העגבניות ומקלפים, חותכים לקוביות  ומכניסיום לסיר , נותנים לזה להתבשל על אש גדולה ומערבבים מידי פעם עד שניראה שהעגניות קמוטות מוסיפים את הכף רסק, המלח והפלפל ממניכים את האש ותנים לזה עוד רבע שעה

הכנת הכרוב:

לוקחים כרוב שהיה קפוא והופשר, מפרידים את העלים, במידה והכרוב אינו מופשר לקחת כרוב להפריד בזהירות את העלים ולהשרות חצי שעה במים רותחים, (הרבה יותר קל לעבוד עם כרוב מופשר)

מערבבים את כל חומרים הבשר, עד לקבלית עיסה אחידה

לוקחים עלה של כרוב וממלאים באמצע כף גדושה מהעיסה של הבשר מקפלים בצורה יפה (כמו מתנה)

מניחים כל כרוב ממולא בתוך הרוטב ונותנים לזה להתבשל כשעה וחצי

בתאבון!

מומלץ מאוד עם אורז לבן

בקרוב מתכונים נוספים

 

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן